Stephen Cause - Ha éhes vagy...

Stephen Cause - Ha éhes vagy...

ZÖLDBAB FŐZELÉK FASÍRTGOLYÓVAL

2014. szeptember 21. - Kosh Naranek

IMG_20140921_122528b.jpg
 

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 1 ek ételízesítő
  • 3 db babérlevél
  • 1 kk őrölt feketebors
  • 1 db vöröshagyma
  • 8 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szárított kapor
  • 1 ek édesnemes paprika 
  • 1 kg darált sertés comb
  • 30 dkg szikkadt kenyér
  • 1 ek só
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 10 db tojás
  • 5 ek panírmorzsa
  • 2 dl olaj

Elkészítése:

1. Az 1 db vöröshagymát és a 3 gerezd fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadunk 8 ek lisztet és világos barna színre pirítjuk. Amikor elkészült, hozzákeverünk 1 ek édesnemes paprikát. Felengedjük hideg vízzel és elkeverünk benne 2 dl tejfölt. Elkészült a rántásunk, melyet a főzelék besűrítéséhez fogunk majd használni.

2. Az 1 kg megtisztított zöldbabot edénybe helyezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük 1 ek ételízesítővel, 1 ek szárított kaporral, 1 kk őrölt feketeborssal, 3 db babérlevéllel és készre főzzük.

3. Amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a rántást és forrás után még 5 percig főzzük. Ekkor készül el a főzelék.

4. 1 kg darált sertéshúshoz hozzáadunk 30 dkg beáztatott, majd jól kicsavart kenyeret, 1 ek sót, 1 ek ételízesítőt, 1 tk őrölt feketeborsot, 1 tk őrölt füszerköményt, 10 db egész tojást, 5 gerezd apróra vágott fokhagymát, 5 ek panírmorzsát, 2 dl olajat és jól formázható masszát gyúrunk belőle.

5. Gombócokat formázunk belőle és bő zsíradékban kisütjük barna színűre.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

A bejegyzés trackback címe:

https://etelotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr106716163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása