Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 2 dl olaj
- 1 l tej
- 1 l víz
- 3 ek cukor
- 1,5 ek só
- 150 g tejföl
- 6 ek liszt
Elkészítése:
1. 2 dl olajat hevítünk és amikor forró, hozzáadjuk a zöldborsót, majd jól átkeverjük és fedő alatt elkezdjük párolni.
2. Amikor elkezd puhulni, 6 evőkanál lisztet öntünk rá és folytatjuk a párolást.
3. Hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd felöntjük tejjel és vízzel.
4. Forrás után további 5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a higított tejfölt.
5. Amikor újra felforrt levesszük a tűzről és 10 percig még fedő alatt állni hagyjuk. Ezután fogyasztható!
Jó étvágyat kívánok!
Stepen Cause