Stephen Cause - Ha éhes vagy...

Stephen Cause - Ha éhes vagy...

ZÖLDBORSÓFŐZELÉK

2014. augusztus 30. - Kosh Naranek

220_x.png

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 2 dl olaj
  • 1 l tej
  • 1 l víz
  • 3 ek cukor
  • 1,5 ek só
  • 150 g tejföl 
  • 6 ek liszt

Elkészítése:

1. 2 dl olajat hevítünk és amikor forró, hozzáadjuk a zöldborsót, majd jól átkeverjük és fedő alatt elkezdjük párolni.

2. Amikor elkezd puhulni, 6 evőkanál lisztet öntünk rá és folytatjuk a párolást.

3. Hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd felöntjük tejjel és vízzel.

4. Forrás után további 5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a higított tejfölt.

5. Amikor újra felforrt levesszük a tűzről és 10 percig még fedő alatt állni hagyjuk. Ezután fogyasztható!

Jó étvágyat kívánok!

Stepen Cause

A bejegyzés trackback címe:

https://etelotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr76651147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hartverdrahtet (törölt) 2014.08.30. 20:41:03

Te így magában eszed vagy raksz bele pl. fasírtot vagy hasonlót? Ha igen akkor mit érdemes vagy te mit eszel hozzá?

Kosh Naranek · http://picikonyha.blog.hu 2014.08.30. 21:21:49

Feltét nélkül is tökéletes, de javaslom hozzá a következő variációkat: sült virsli/lecsókolbász, rántott párizsi szelet, sertéspörkölt, de természetesen a legjobb párosítás a fasírozottal készül!
süti beállítások módosítása