Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 4 db paradicsom
- 4 db TV paprika
- 4 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
- 50 dkg száraztészta
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 ek só
- 1 ek ételízesítő
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 ek édesnemes paprika
- 1 ek őrölt kurkuma
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 dl olaj
Elkészítése:
1. Az apróra vágott 4 db vöröshagymát és a 3 gerezd fokhagymát, 2 dl olajon megdinszteljük.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott 1 kg sertés combot és 1 ek só, 1 ek ételízesítő és 1 tk őrölt feketebors hozzáadásával a húst addig sütjük, amig fehér színű nem lesz.
3. Ekkor hozzáadunk 4 db felkockázott paprikát és paradicsomot. Szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá és elkezdjük főzni.
4. 10 perc elteltével hozzáadunk 1 ek édesnemes paprikát, 1 ek őrölt kurkumát és addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Szükség esetén pótoljuk a vizet és gyakran kevergessük főzés közben.
5. 2 dl tejfölt kikeverünk 1 ek liszttel és az elkészült paprikáshoz adjuk. Teszünk bele 1 db citrom levét és felforrásig főzzük.
6. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzünk 50 dkg száraztésztát. Nem mossuk le hideg vízzel!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause