Hozzávalók:
- 1 kg serésmáj
- 2 db vöröshagyma
- 3 db TV paprika
- 2 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek édesnemes paprika
- 1 ek majoranna
- 1 ek ételízesítő
- 1 tk őrölt feketebors
- 2 dl olaj
- 1 kg burgonya
- 1 ek szárított petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. Pörköltalapot készítünk. Az apróra vágott 2 db vöröshagymát és a 3 gerezd fokhagymát aranysárgára pirítjuk. Fűszerezzük 1 ek majorannával, 1 tk őrölt borssal, 1 ek édesnemes paprikával és kevés vízzel felöntjük, majd zsírjára sütjük. Belekerül az apróra felvágott 3 db TV paprika és 2 db paradicsom, majd kevés víz hozzáadásával addig főzzük, amíg pörköltszaft állagú nem lesz.
2. Belekerül az 1 kg felcsíkozott sertésmáj és készre főzzük. Miután megfőtt, 1 ek ételízesítőt adunk hozzá és összefőzzük vele 1-2 perc alatt.
3. Felkockázunk 1 kg burgonyát és enyhén sós vízben megfőzzük. Petrezselyemmel ízesítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause