Stephen Cause - Ha éhes vagy...

Stephen Cause - Ha éhes vagy...

SERTÉSMÁJ PÖRKÖLT PETREZSELYMES BURGONYÁVAL

2014. szeptember 18. - Kosh Naranek

IMG_20140918_125727.jpg 

Hozzávalók:

  • 1 kg serésmáj
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 db TV paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek édesnemes paprika
  • 1 ek majoranna
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 2 dl olaj
  • 1 kg burgonya
  • 1 ek szárított petrezselyemzöld

Elkészítése:

1. Pörköltalapot készítünk. Az apróra vágott 2 db vöröshagymát és a 3 gerezd fokhagymát aranysárgára pirítjuk. Fűszerezzük 1 ek majorannával, 1 tk őrölt borssal, 1 ek édesnemes paprikával és kevés vízzel felöntjük, majd zsírjára sütjük. Belekerül az apróra felvágott 3 db TV paprika és 2 db paradicsom, majd kevés víz hozzáadásával addig főzzük, amíg pörköltszaft állagú nem lesz.

2. Belekerül az 1 kg felcsíkozott sertésmáj és készre főzzük. Miután megfőtt, 1 ek ételízesítőt adunk hozzá és összefőzzük vele 1-2 perc alatt.

3. Felkockázunk 1 kg burgonyát és enyhén sós vízben megfőzzük. Petrezselyemmel ízesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

A bejegyzés trackback címe:

https://etelotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr726708407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása