Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 6 db virsli
- 1 ek só
- 1 ek ételízesítő
- 1 tk majoranna
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 ek édesnemes paprika
- 1 tk kurkuma
- 6 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db TV paprika
- 1 dl olaj
Elkészítése:
1. Apróra vágunk 6 fej vöröshagymát, 5 gerezd fokhagymát és negyed karikákra vágunk fel 6 db virslit. Egy edényben 1 dl olajon, fedő alatt elkezdjük párolni. Amikor már megpuhult a hagyma, levesszük róla a fedőt és még 5 percig sütjük.
2. Hozzáadjuk az 1 ek sót, az 1 ek ételízesítőt, az 1 tk borsot, az 1 tk kurkumát, az 1 ek édesnemes paprikát és 1 tk majorannát. Felengedem 2 dl vízzel, jól elkavarom és fedő nélkül kifőzöm a pörköltalapot.
3. Hozzáadok 2 db paradicsomot és 2 db TV paprikát apró kockára vágva, felengedem ismét 2 dl vízzel és ismét zsírjára sütöm fedő nélkül.
4. Felkockázunk 2 kg burgonyát, s hozzáadjuk a pörköltalaphoz. Annyi vízzel engedjük fel, hogy még ne lepje el. A burgonyát, kevergetés mellett puhára főzzük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause