Hozzávalók:
- 1 kg párizsi
- 1 kg burgonya
- 25 dkg panírmorzsa
- 25 dkg liszt
- 4 db tojás
- 3 dl olaj a sütéshez
- Só
- Bors
Elkészítése:
1. Megtisztítunk, meghámozunk, karikára vágunk 1 kg burgonyát és a karikákat fél cm széles csikokra szeleteljük. Picit sózzuk, borsozzuk és kevés olajban kisütjük. El is készült a köret.
2. A kimért 25 dkg panírmorzsába 25 dkg kemény sajtot reszelünk. Jól összerázzuk. Kimérünk egy másik tányérba 25 dkg lisztet, és egy újabb tányérba 4 db tojást felverve.
3. Felszeletelünk 1 cm szélesre 1 kg párizsit és elkezdjük panírozni. Először lisztbe, majd tojásba mártogatjuk, végül a sajtos panírmorzsába jól belenyomkodjuk, hogy a sajt is megtapadjon rajta. Kevés olajon, mindkét oldalát barnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause