Stephen Cause - Ha éhes vagy...

Stephen Cause - Ha éhes vagy...

FEHÉR HÁZIKENYÉR JÉNAI TÁLBAN SÜTVE

2014. november 11. - Kosh Naranek

IMG_20141110_150219.jpg

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 kk cukor

1 tk só

3 dl víz

1 ek olaj

2,5 dkg élesztő

Elkészítése:

1. Az 50 dkg lisztet, az 1 tk sót alaposan összekeverjük.

2. A 2,5 dkg élesztőt, 1 kk cukorral, 3 dl langyos vízzel és egy fél marék liszttel jól elkeverjük. Letakarva 30 percig állni hagyjuk.

3. A kovászt és 1 ek olajat a liszthez adjuk és kézzel, vagy géppel keményre kidagasztjuk.

4. Letakarva 1 órát hagyjuk kelni, majd átgyúrjuk is lisztezett, vajazott Jénai tálba helyezzük. A tetejét bevagdossuk és letakarva hagyjuk kelni még 20 percig.

5. A tál tetejét alaposan megnedvesítjük és lefedjük vele. 180 fokos, előmelegített sütőben 20 percig fedővel, majd 40 percig fedő nélkül sütjük.

6. Sütés után rácsra helyezzük és hagyjuk kihülni.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

A bejegyzés trackback címe:

https://etelotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr316886531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása